Köksrenovering Stockholm

Renovate Hjälper dig renovera

Vi förutspår att 2021 kommer att bli året för det sanitetsbesparande köket, eftersom det har varit vårt hems kommandocenter, platsen att skapa varje måltid, blanda ihop varje Zoom happy hour-cocktail, komma ikapp på e-post, hjälp med läxor och en plats för att komma i kontakt med nära och kära. Eftersom vi behövde mer utrymme för att leva våra liv nästan helt mellan våra egna fyra väggar har köket ökat till att vara ett familjerum, kontor, skolrum och mer, vilket gör det till en utmärkt plats att investera i i år.

Vi frågade mer än ett dussin toppdesigners från hela landet om deras förutsägelser för trender för köksdesign 2021, och de allra flesta av dem har sett gemensamma trådar mot bakgrund av årets händelser. Oavsett om det är en enkel men ändå kraftfull uppgradering som fungerar som ett enkelt projekt eller tillägget av färgglada, personliga detaljer, kan vi inte vänta med att se vad 2021 väntar på våra älskade kök.

sarah blank kitchen runner

“Med sociala medier och alla de olika hemsidorna finns det mycket kopiering av kök, och jag älskar att se folk göra sina hem till sig, tänka på vad som är viktigt för dem och vad de faktiskt gillar, istället,” Birmingham- säger designern Dana Wolter. “Det finns ett större fokus på att vara kreativ.”

Efter att många av oss upptäckte att våra hem inte längre fungerade för oss under karantänens tidiga dagar, ökade antalet renoveringsprojekt hemma – och fler människor började använda sina kreativa sidor. Vi ser fler kök med färg som känns mindre som en steril restaurangpreparationsplats och mer som en fortsättning på resten av hemmet, fylld med antikviteter, konstverk och personlig pizzazz.

“Det är spännande att se folk komma bort från vita kök, även om de alltid kommer att vara där”, säger Greenwich, Connecticut-baserade designern Sarah Blank. “Vi ser mer färg i bruket och öarna, tillsammans med omkretsar, skåp och väggar. Nu tillbringar så många människor så mycket tid där inne idag, varför måste det se ut så mycket som köket? Varför kan inte det har konstverk, varför kan det inte kännas mer som framsidan av huset istället för det gamla baksidan som känns daterat och istället har karaktären av de andra rummen? Det blir verkligen det nya familjerummet och har lite lite av allt. Du har din konst och olika stämningar, färger och material, och sedan kan du tänka på funktionaliteten efter det. Det måste vara vackert. “

rheinstein kitchen paint colors veranda

“Vi ser många fantastiska kombinationer när det gäller färgpalett i köket”, säger Barbara Sallick, grundare av Waterworks och författare till The Perfect Kitchen. “Det kan finnas varma tonade öar, mycket färg och trä i utrymmet, även om omkretsarna mestadels är vita.”

Dallas-baserade designern Jan Showers upprepar orden från många andra designers vi chattade med och sa att färre av hennes kunder alls vill ha ett vitt kök. De söker färgglada alternativ för väggar, skåp och till och med material, som kvartsit för bänkskivorna istället för ett vitt material.

“Jag pratar med kunder om att få köket att kännas mer som ett rum i hemmet”, säger New York-baserad designer och VERANDA-spaltist Joy Moyler. “Ett par kunder har efterfrågat kjolar under diskbänken och varmare hyllor i träfinish. Moderna kök kommer att kännas mer som bondgårdskök, oavsett om du befinner dig i landet eller staden. Mindre glänsande med mer själ. Det är en utvidgning för folk som vill känner mig trygg och kokon och erbjuder en känsla av nostalgi. “

Kakel, kakel och ännu mer kakel

kitchen trends 2021

Kakel är inte bara för stänkskydd längre. Det går upp, upp och bort till taket idag för ett nytt, nytt utseende. Detta är ett bra alternativ för de av oss som älskar neutrala kök men vill skapa mer visuellt intresse och ytterligare lagra sitt utrymme. Flera designers delade med oss ​​att när fler människor gräver övre skåp (mer om det senare) frigör de utrymme för att lägga till några underbara handmålade kakelarbeten eller skapa en fortsättning på din backsplash runt rummet, vilket kan göra ditt kök ser större ut .

“Formgivare och husägare skämmer sig inte från att visa upp komplexiteten eller dramatiken. Stenplattor dominerar backsplays från bänkskivan till taket, kaskader till golvet i vattenfallskanter och slingrar sig runt öar”, säger Nancy Epstein, grundare och president för Artistic Tile. “Det är en spännande utveckling, eftersom dessa stenar är så unika och vackra och verkligen förbättrar dessa utrymmen på sätt som de grundläggande neutralerna de ersätter aldrig kunde. De kompletteras med förnyat intresse för färgglada mosaiker och texturerad stenplatta med blandade ytor, som vårt guld -blad präglat Textura D’Oro. “

Vacker organisation som högsta prioritet

“Mycket av vad vi har sett är att alla sitter fast hemma är fokus på funktion och ordning”, säger Memphis-baserade designern Sean Anderson. “Det handlar om att bli av med den vanliga röran, fokusera på organisation och fixa de inkonsekvenser som vi var tvungna att se över i våra normala scheman. Form och funktion är avgörande just nu.”

Anderson säger, särskilt med hushåll på fem och sex personer, ser han genomförandet av fler dubbla köksöar, när det är möjligt. Detta erbjuder inte bara mer utrymme för att förbereda middag, men nu finns det ett extra utrymme för att göra läxor, äta frukost, komma ikapp e-post och arbeta med kreativa projekt. Dana Wolter säger att hon också ser mer välutrustade öar som fungerar som laddnings- och lagringsportar för familjens elektronik så att föremålen kan hålla sig ur vägen medan de laddas upp.

“Vi driver våra kunder att överväga dubbla arbetstrianglar, en zon för förberedelse och sanering och en zon för rengöring och service”, säger Cogar. “Dessa zoner kan överlappa varandra, men att tänka igenom en kökslayout för dessa två specifika funktioner (och med mer än en person som arbetar i köket åt gången) kan öka funktionaliteten och ge estetiken syfte.”

chad dorsey modern kitchen

När konsumenter säger adjö till det helt vita köket har konstruktörer noterat att det har varit en stark gravitation för det humöriga eller mörka köket. Dallas-baserade designern Chad Dorsey designade detta snygga, dramatiska matlagningsutrymme för det inledande Kips Bay Dallas Decorator Show House i höst.

Dorsey sökte en europeisk elegans-möter-industriell kant estetik för detta ultra-chic kök som har bänkskivor, trim och hyllor av Cambria och ett rustikt Cantera-golv från Materials Marketing. Tillsatsen av några naturliga element och blandningen av texturer gör att utrymmet känns så varmt och inbjudande som det skulle om köket var ljusare.

Det är officiellt: skafferiet är den nya garderoben och designers handlar om att skapa dessa välorganiserade, vackra utrymmen som ger ägaren sinnesro. Oavsett om du är en ivrig hemmakock som behöver organisera alla dina gourmetingredienser, en oenofil som letar efter en vinkällare eller en stor familj som behöver ett kommandocenter, kan ett välutrustat klädkammare vara svaret till ditt hushålls böner.

“Min största önskan om vilket kök som helst i vilket hus som helst – och jag vet att det är en total lyx – är att det finns ett klädkammare som inte behöver vara stort men som rymmer en massa små apparater”, säger Roger-baserade designern Roger Higgins. “Det kan göra att köket ser så renare ut, speciellt om du har ett öppet hus och köket alltid syns. Även om det är en liten garderob kan du fortfarande smyga in lite diskbänk och göra det speciellt.”

Så kan det gå till när man är ute efter en köksrenovering Stockholm och ett av de bästa byggföretag Stockholm är Renovate. Kontakta gärna dom för en offert för ditt drömkök.

Lämna ett svar