Köksrenovering Stockholm

Renovate Hjälper dig renovera

Oavsett om ett kök byggs från grunden, rivs och byggs om eller får en ansiktslyftning i helgen, är köksrenoveringar ett stort åtagande på alla nivåer. De är också en större ekonomisk investering än andra rum i hemmet. Så det är viktigt att välja rätt ytbehandlingar och apparater inte bara för den nuvarande husägaren utan också för återförsäljningsvärdet.

Utförande under hela projektet från mätning till installation är lika viktigt. När allt kommer omkring kan bara ett misstag lägga tusentals dollar och veckor till en renovering.

Så vad är det bästa sättet att renovera ett kök 2021? Är vita kök fortfarande i stil? Vilken typ av golv är idealisk? Jag pratade med flera inredningsarkitekter och yrkesverksamma för att lära mig vad deras bästa köksrenoveringstips är.

Börja smart

En av inredningsarkitekterna rekommenderar att du startar projektet på rätt sätt, oavsett omfattningen av renoveringsprojektet. ”Det största med köksrenoveringar är att inte ha bråttom. Om du har bråttom tillför det projektet dubbelt så mycket stress. När du går in i ett renoveringsprojekt, njut av processen”, säger hon.

Tänk på att det också är ett lagarbete. Hon rekommenderar att man fokuserar på att hitta rätt personer för att få en vision till liv. ”Det är verkligen viktigt att intervjua proffs och hitta en designer och en huvudentreprenör som kan hjälpa dig att genomföra ditt projekt enligt din budget, tidslinje och vision. Alla renoveringsprojekt är en investering, och de yrkesverksamma som hjälper dig på vägen bör också inkluderas i den investeringen! ”

Se allt personligen

Även om det finns många fynd online, betonar hon att inte ha bråttom och se allt personligt innan du fattar ett stort beslut. ”Du kan verkligen få en uppfattning om kvaliteten och funktionerna bättre när du kan röra, känna och se hur allt fungerar personligen. Återigen, ta dig tid att hitta exakt vad du vil hal! ”

Men det betyder inte att du inte kan handla online. Gå och se apparater personligen och hitta sedan det bästa erbjudandet online. Spendera några extra dollar och minuter med att beställa prover på färg, kakel, golv, etc, bara för att se till att de är vad du förväntade dig.

Investera i kvalitet

En annan inredningsarkitekt konstaterar att köksskåpen är den viktigaste investeringen i ett kök. ”Köksskåp är en produkt som du kommer att använda varje dag och är svåra att byta ut på linjen (om du inte vill renovera ditt kök helt). Jag rekommenderar att du köper det bästa kvalitetsskåpet som passar din budget. ”

När det gäller varumärken är Nobilia en av hennes favoriter som hon delar tar stil, kvalitet och funktion till en ny nivå. ”Förutom de funktioner som nämns ovan, erbjuder Nobilia skafferskåp där hyllorna glider framåt när dörren öppnas för enkel sikt. Baskåpen har justerbara fötter så att du aldrig behöver använda en låda med träplattor för att jämna ut dina skåp. När du planerar din renovering, kom ihåg att Nobilias ledtid sträcker sig från sex till åtta veckor, men det är definitivt värt att vänta, säger hon.

Välj Smarta Tillbehör

Beroende på budget är smarta apparater verkligen värda att överväga. Många av dem har verkligen spelförändrande funktioner. Vi gillar till exempel en funktion på några nya Thermador-apparater med pekteknik som öppnar dörren med kranen med en armbåge. Detta är särskilt användbart för kockar som alltid har händerna fulla.

En annan av valen är GE-apparater med en smart huva. “Den har en guidad matlagningsapp som hjälper dig när du lagar mat, strömmar musik och video och kan till och med spela in en video av din spishäll medan du lagar mat”, säger hon.

Prioritera golv

Den tredje inredningsarkitekten konstaterar att golv ofta är en eftertanke i renoveringar men det betyder inte att det borde vara. “Även om trä är det främsta golvvalet för kök idag, ska kakel inte förbises”, säger hon.

Kakel har några fördelar framför trä för köksgolv, förklarar hon. ”När din diskmaskin flyter över eller om avfallshanteringen har en säkerhetskopia, hanterar kakel vattnet. Med strålningsvärme som blir mer ekonomiskt är kakel nu ett mysigt urval. Kakel kan också lösa matchande träproblem. Med naturligt trä och drivved i trend i dagens kök, måste golvet smälta in eller matcha träskåpets val. Det är ett utmärkt sätt att sätta ihop golvet så att flera toner och material kan fungera tillsammans.

Men om återförsäljning är ett problem, föreslår hon att man installerar lövträ istället för kakel. “Trägolv överallt ger en ren och sömlös upplevelse för ditt vardagsrum på bottenvåningen.”

Om golvet är ett stort problem är träplattor verkligen värt att överväga eftersom det ser ut som lövträ med hållbarhet och fördelar med keramiska plattor. Se bara till att injekteringslinjerna är väldigt tunna eller att de estetiska förändras helt och absolut inte till det bättre.

Glöm inte belysning

Det finns många sätt att tända ett kök och även om detta kan kännas som en mindre detalj så är det allt annat än just det. ”Belysning är också något som jag tycker är en bra investering, till exempel extra belysning, under skåp och hängande belysning över köksön.

Dessa specifika arbetslampor gör att utrymmet kommer till liv och om du kan sätta hängen på en dimmer, kommer det att göra skillnad. “

Vita kök står fortfarande högst i kurs

“Jag tycker att stiltrender tenderar att hända i cykler och att de djärva färgerna som du kanske älskar ett år tenderar att bli inaktuella när din familj utvecklas”, säger arkitekten.

Hon föreslår att du håller ytorna neutrala och klassiska för det mesta. ”Jag älskar vita tunnelbana kakel, shaker eller vanligt vit glans skåp och vit marmor eller Corian för diskar. I grund och botten håller varje variation av vitt känslan klassisk, ren och modern. ”

Men det betyder inte att du inte kan ha färg i ditt kök. Välj ljusa färger, fönsterbehandlingar, konst och annan inredning.

Bygg en köksö

Köksöarna är fortfarande mycket stiliga och är långt ifrån en modefluga. Om utrymmet tillåter behöver ett renoverat kök absolut en köksö. VI rekommenderar att utrusta köksön med el och VVS eftersom det kommer att göra utrymmet mer användbart. Det är också bättre när du eventuellt ska sälja ditt hem.

Behöver du hjälp av köksplanerare i Stockholm?

Renovates profesionella köksplanerare hjälper gärna med tips och råd kring inredning, köksplanering stockholm etc

Lämna ett svar