Köksrenovering Stockholm

Renovate Hjälper dig renovera

Innan du påbörjar din köksrenovering, kolla in vår lista över smarta strategier för att få det kök du vill ha – inom din budget.

Ett kök kan vara det dyraste rummet att renovera och till och med kosmetiska förbättringar (att måla befintliga skåp och väggar, byta ut diskbänken, blandaren och hårdvaran, lägga till hängande belysning och uppgradera det elektriska) kan kosta 50 000 kr eller mer. Slå ner väggar, ända layouten, köpa nya vitvaror, skåp och bänkskivor, så kan priset på din köksrenovering uppgå till 300 000 eller 400 000 eller mer. Så innan du anställer ett byggföretag eller börjar ta itu med jobbet själv, läs våra tips om smarta utgifter – från enkla uppgraderingar till en total köksrenovering – och få det kök du önskar som passar din budget.

Spara pengar på skåpen

Nya köksskåp kan stå för mellan 30% och 40% av dina kostnader vid en köksrenovering. Så om du är nöjd med deras plats och funktionalitet, men ytan är sliten eller tråkig, kan du överväga att måla dem istället för att ersätta dem. Det är ett ganska arbetskrävande, men genomförbart “gör det själv” projekt och din plånbok kommer tacka dig. Även att anlita en målare kommer att kosta dig en bråkdel jämfört med att köpa eller låta bygga nya köksskåp.

Satsa på en kvalitetsblandare

Blandaren är den mest använda delen av köket, så satsa på kvalitet och bekvämlighet – vilket betyder premiummärke och enhandtag. Om din diskbänk är framför ett fönster, se till att kontrollera kran- och hanteringsavstånd för att se till att den passar. När du väljer diskho så är det enkla bäst: Satsa på en enda diskho, så stort som du bara kan, och inte alltför djupt så att du inte tvingas böja dig för att diska.

Förbered innan du målar

Oavsett om du gör det själv eller vill hålla ett öga på din målare, hjälper dessa tips dig att få det gjort rätt.

Finishens glans (eller glans) påverkar hur lätt det är att rengöra; gå för halvblank på alla dekorationer, satin för målade skåp och äggskal för väggar.

Förbered dig innan du tar upp en pensel; ingen mängd färg eller grundfärg täcker spruckna väggar eller spikhål i trim. Slip ut ojämna fläckar, fyll nagelhål, täta alla sömmar. Och om du har anställt ett team, se till att din entreprenör klargör vem som är ansvarig för att utföra det arbetet.

Den bästa tiden att måla ditt kök kommer tidigare än du kanske tror: Gör det innan skåpen och kaklet/stänkskyddet går på väggarna för att sänka arbetskraftskostnaderna (även efter en extra omgång av touchups senare), eliminera färgdroppar på skåpen och plattorna och säkerställa en perfekt linje där de möter väggen.

Tänk på karaktär och funktionalitet när du väljer kakel eller stänkskydd

Tänk på väggdelen mellan bänkskivan och skåpen som en duk där du kan uttrycka din personlighet. Kakel erbjuder ett traditionellt utseende, såvida de inte är överdimensionerade, lägger du dem vertikalt eller ordnar dem i ett fiskbensmönster. Små mosaikmönster är vackra, men fogarna är svårare att rengöra. Naturligtvis finns det många andra alternativ, inklusive glas, metall, sten, mosaik, präglat keramik och andra plattor – och alternativ som inte är kakelplattor som pärlplattor eller takplattor av metall. Välj något som speglar din smak – men det är också väldigt tilltalande och lätt att underhålla så att det inte avskräcker köpare när du ska sälja huset någon gång.

Snåla inte på belysningen

Det finns tre olika typer av armaturer att välja mellan för ditt kök. (Tips: Du vill ha dem alla.)

Infällda takarmaturer: Installera dessa över alla öppna golv för att ge omgivande ljus där människor ska stå och arbeta.

Underskåpbelysning: Använd den här för att ge uppgiftsbelysning över bänkskivorna – och för att markera bänkskivan, bakplattan och skåpet när det är det enda ljuset som tänds.

Hängsmycken / takarmaturer: Ljusare arbetszoner som öar, halvöar och handfat med dekorativa hängen som ger diffust ljus utan att skapa skuggor.

Budgetriktlinjer för en större köksrenovering

Tre faktorer bör spela in när du bestämmer hur mycket du ska spendera på din köksrenovering: 1) Hur mycket du har råd att lägga på att få det kök du vill ha. 2) Kvaliteten på kök i andra hus i ditt område. 3) Hur länge du planerar att bo i ditt hem.

Om du letar efter avkastning vid återförsäljning kan du överväga följande: Hur mycket du bör vara villig att spendera på större renoveringar är relaterat till värdet på rummet som procent av ditt totala husvärde.

Lämna ett svar